Nieuws

Heeft u vragen bel ons (0591)615518

Onderzoekswedstrijd

22 november 2023

Op dinsdag 21 november 2023 zijn 215 basisschoolleerlingen van Scholengroep Hannah bij elkaar gekomen voor een onderzoekswedstrijd. Zij hebben gedeeld aan elkaar en verschillende juryleden welk probleem en oplossing ze hebben bedacht bij het vraagstuk: Kies een menselijk, fysiek, technisch of sociaal probleem uit waar je mee te maken kunt krijgen tijdens een langdurige ruimteverkenning in of binnen ons zonnestelsel.

De afgelopen weken hebben de 10 verschillende bovenbouwklassen onder leiding van hun leerkrachten en twee PABO studenten van Hogeschool VIAA, op de eigen school gewerkt aan hun onderzoek. Ze zijn opzoek gegaan naar problemen en oplossingen en mochten daarvoor contact leggen met verschillende ruimte-experts. Ook kregen ze bezoek van een jurylid samenwerking en van één van de volgende ruimte-experts: Charlotte Pouwels, zij organiseert analoge astronautenmissies naar extreme plekken op aarde, Tommy Borsboom, werkzaam in de ruimtevaarttechniek, of Eltjo Wubbenga, hij heeft gewerkt als huisarts en bij de luchtmacht en heeft vooral kennis over wat een ruimtereis fysiek met je lichaam doet

Ook onze groep 7/8 heeft meegedaan. Wat een leuke en spannende dag was dat. Helaas niks gewonnen, maar wel veel geleerd.

Ga terug naar Nieuwsoverzicht